Contrada Sovrana dell'Istrice

Circolo "Il Leone", Siena

The kitchen of the Club, the Lion of Contrada Sovereign dell'Istrice into the fabric of the circles of the districts of the Palio of Siena is one of the most significant because it combines in an innovative way, the concept of professional catering with the use of the same by non-professional staff and being all volunteer staff: you can alternate workers, professionals, doctors, etc..

From this basic concept design was then studied in detail and the functionality of the kitchen itself as it can be "Cenini" 50-100 diners at dinner parties for up to 1,500 guests.

Everything has been designed for maximum flexibility in the preparation of number of meals always with high performance hygienic safety and efficiency.

La cucina del Circolo il Leone della Contrada Sovrana dell’Istrice nel tessuto dei circoli delle contrade del Palio di Siena è una delle realizzazioni più significative perché coniuga in maniera innovativa il concetto di ristorazione professionale con l’uso della medesima da parte di personale non professionale ed essendo tutto personale volontario si possono alternare operai, professionisti, medici, ecc.

Da questo concetto base la progettazione è stata poi studiata nei particolari e nelle funzionalità della cucina stessa in quanto possono esserci “cenini” da 50-100 commensali a cene fino a 1.500 commensali.

Tutto è stato progettato per avere la massima flessibilità nella preparazione del numero dei pasti sempre all’insegna di elevate prestazioni dell’igiene della sicurezza e dell’efficienza.